Holistische massage

In de holistische kijk op de mens, wordt uitgegaan van het beeld dat de geest en het lichaam van de mens onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Dit betekent dan ook dat als het met de een niet goed gaat, het op den duur ook effect zal hebben op de ander. Dit wordt ook weergegeven in het bekende yin en yang teken.

Wanneer het geestelijk langere tijd niet goed gaat (oververmoeid / onverwerkte emoties, niet lekker in je vel zitten, laag zelfbeeld), dan gaan zich ook fysiek klachten voordoen, waar de dokter geen echte oorzaak voor kan aanwijzen. Na de nodige onderzoeken volgt dan vaak ook het advies, leer er maar mee leven. Andersom is het ook het geval.

Het holistische behandeling onderkent dit probleem en zal dan ook altijd vanuit beide invalshoeken de behandeling starten. Eerst een intake gesprek waar zal worden gekeken naar welke oorzaken de klachten kunnen hebben veroorzaakt. Daarna zal in de behandeling voortdurend begeleiding (gesprek) worden gecombineerd met de fysieke behandeling.

Holistische massage is een therapeutische wijze van masseren, die diep inwerkt op lichaam en geest en gebruik maakt van energie. Lichamelijke klachten zoals bijvoorbeeld stress, onverwerkte emoties, overwerktheid of een laag zelfbeeld. Met deze specifieke techniek, aangevuld met magnetiseren en gesprekken, kunnen deze klachten worden behandeld.

Holistische massage is integrale vorm van masseren, waarbij lichaam en geest tegelijkertijd worden behandeld, waardoor diepliggende blokkades kunnen worden bereikt en spanningen kunnen worden opgelost. Tevens worden de chakra's gecontroleerd en indien nodig behandeld. Deze behandelwijze geeft vaak goede resultaten en zeker ook rust aan lichaan en geest.

COMBINATIE BEHANDELING

In de loop der jaren, werd mij tijdens de behandelingen in mijn praktijk duidelijk, dat de technieken welke ik afzonderlijk gebruikte, namelijk shiatsu, magnetiseren, energiewerk en holistische massages, onderling verschillen maar toch ook veel raakvlakken hebben. Ik begon geleidelijk aan deze behandelingen aan te passen naar de klachten welke de cliŰnt had, door verschillende vormen met elkaar te integreren. In de loop der tijd bleek dat deze technieken elkaar konden versterken, waardoor nog betere resultaten mogelijk bleken.

Vaak gebruikte ik een lichte massage variant als begin die daarna vloeiend over gaat in andere vormen van behandeling, waardoor ik maatwerk kon leveren. Omdat deze vorm van behandeling veelzijdig is, heb ik het de naam Combinatie behandeling gegeven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright ę 2005, John de Goede

Webdesign by:
IF Productions
& Irmax Products & Irmax Products